Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

El divendres 20 de març, #santjust celebra el Dia Mundial de la Poesia

Divendres vinent 20 de març, Sant Just Desvern celebrarà, per cinquè any consecutiu, el Dia Mundial de la Poesia (21 de març) amb un recital poètic, que tindrà lloc a la Sala Cinquantenari de l'Ateneu a les 19 h.

L'acte està organitzat per l'Ajuntament de Sant Just Desvern i la Biblioteca Joan Margarit, l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu, el Centre d'Estudis Santjustencs i el Consorci per a la Normalització Lingüística.  I compta amb la col·laboració de la CAL i Òmnium Cultural i l'Ateneu de Sant Just.

En aquest acte es llegirà el poema "Illa escrita" encarregat a Jaume Pont per la Institució de les Lletres Catalanes, impulsora d'aquesta celebració a Catalunya, tant en la versió catalana com en les traduccions a nou idiomes d'arreu del món (mandarí, alemany, rus, francès, anglès, gallec, àrab, castellà i urdú) a càrrec dels alumnes dels cursos de català per a persones adultes de Sant Just Desvern.

El programa també inclou la commemoració de diverses efemèrides relacionades amb els poetes: Ovidi Montllor, Montserrat Abelló, W.B. Yeats i T.S. Elliot amb lectura dels seus poemes a càrrec de diversos voluntaris.

Es projectaran gravacions de Jaume Pont, Montserrat Abelló i Ovidi Montllor.

La poesia de Sant Just també estarà representada amb la lectura dels treballs guanyadors del Concurs de Poesia en Català per a no professionals de Sant Just Desvern 2014, a càrrec dels propis autors i autores.

dia_poesia_cartell_2015_darrera_versio.pdf