Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

L'exposició "In Veí" omple d'art tot Can Ginestar de #santjust fins al 26 de maig

Omplir, per dins i per fora, tots i cadascun dels espais de la Casa de Cultura Can Ginestar. Aquest és l'objectiu de l'exposició "In Veí", organitzada pel col·lectiu Artasjust, que s'inaugura aquest dijous, 16 d'abril, i que durant cinc setmanes mostrarà el gran potencial artístic de Sant Just Desvern a través de les obres d'una cinquantena d'artistes, tots ells veïns i veïnes del poble. 

Un important volum de persones i de material que ha suposat un gran esforç de preparació i de coordinació. La idea d'aquesta mostra va sorgir fa més d'un any, i ja fa uns mesos que es va fer una crida convidant a participar a totes les persones del poble vinculades d'una o altra forma a l'art, explica la Montserrat Sastre. I la resposta ha estat certament abrumadora, afegeix la Dolors Puigdemont. Des del principi teníem algunes coses molt clares, però amb el temps també hem hagut de ser flexibles en d'altres per donar-hi cabuda a tothom, perquè mica en mica la gent s'ha anat engrescant i l'exposició s'ha anat fent més i més gran

Participen 44 artistes plàstics amb peces repartides pels diferents espais interiors -Celler, Arxiu Històric, aules dels Cursos Municipals d'Arts Plàstiques, la Biblioteca, el vestíbul i la cafeteria. A la façana hi ha intervencions del Quim Orriols en col·laboració amb el Taller Municipal de Plàstica Carrau Blau, un col·lectiu de 60 dones agrupades sota el nom "Dones amb traça" han fet un muntatge als arbres dels jardins de Can Ginestar amb patchwork i ganxet. Hi ha un espai dedicat a la poesia amb un recital permanent al CIM; i la fotografia també està present amb una projecció continua a la Sala de Ponent. 

També hi haurà un recordatori de les diferents exposicions que hem organitzat Artasjust en aquests 8 anys. Sastre recorda que han fet mostres grans i molt diferents, però aquesta és, sense dubtes, la més gran i la més ambiciosa perquè mou moltíssimes persones artistes de Sant Just Desvern, algunes consagrades i d'altres que no havíen exposat mai abans, però totes fan un treball molt digne i mereixedores d'un gran respecte i de ser mostrades al públic.

Però "In Veí" és més que una exposició. Cada setmana es faran una o dues activitats, com ara xerrades, presentacions, etc, a l'interior d'El Celler. Des del dia de la inauguració fins el dia 20 d'abril, els Cursos Municipals d'Arts Plàstiques faran jornades de portes obertes contribuïnt a apropar els tallers i el treball que hi fa l'alumnat a tothom qui vulgui. La voluntat és establir un diàleg entre els artistes i el públic, perquè puguin conèixer millor tant la persona com l'obra, destaca Puigdemont. Amb aquesta idea s'ha editat un programa de mà, amb explicacions dels diferents artistes sobre les seves obres, per tal que serveixi de guia  a les persones que visitin l'exposició. 

El dissabte 18 d'abril, el col·lectiu ha fet una crida per fer participar els infants d'entre 3 i 8 anys en una activitat organitzada pel Carrau Blau que consistirà en pintar l'exposició, amb la intenció de poder exposar després els treballs fets per la canalla. Per la diada de Sant Jordi, que a Sant Just se celebra el diumenge 19, també hi ha preparades activitats al voltant de l'exposició "In Veí", com ara les presentacions dels llibres  "Estimar i gaudir la Vall de Sant Just" i el de poemes il·lustrats "Déjà vu" de Jordi Rosés