Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Cloenda del projecte de servei a la comunitat que ha fet alumnat de l'institut de #santjust

Aquesta matí, més de 100 alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Sant Just han rebut el diploma que acredita que han format part dels diferents projectes APS (Aprenentatge i Servei). Es tracta d'una iniciativa mitjançant la qual els i les estudiants realitzen unes 10 hores en una entitat o servei del municipi en diferents àmbits amb la voluntat que experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic i aprenguin fent servei a la comunitat.  

L'alumnat pot triar entre projectes de diferents àmbits -cultural, educatiu, solidari, etc- que responen a necessitats o inquietuds detectades per l'escola o pels serveis municipals. Enguany, com a novetat, hi havia el projecte d'intercanvi generacional, mitjançant el qual persones grans del Centre Social El Mil·lenari han explicat la seva vida a l'alumnat que hi participava, la qual cosa també estava relacionada amb el projecte de recuperació de la memòria històrica que ja es treballa des de la xarxa temàtica que lidera Sant Just dins la RECE (Red de Ciudades Educadoras). 

Altres projectes també nous han estat la col·laboració d'un grup de nois i noies amb les Trobades Esportives Escolars, amb el Banc de Sang -per contribuir a difondre la tasca social del banc i aprendre el procés de recollida de sang; i el d'un altre grup que està fent una auditoria energètica a l'Institut per tal de reduir el consum.