Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Totes les obres guanyadores del Concurs de Prosa i Poesia en Català 2015 a #santjust.cat

Les obres guanyadores del XXVII Concurs de Prosa i Poesia per a no Professionals, organitzat pel Servei Local de Català de Sant Just Desvern, ja es poden consultar al web municipal santjust.cat

En aquesta edició han participat 250 persones. Cal destacar l'augment d'obres en la franja de 15 a 17 anys respecte d'altres edicions. 

Hi ha dues modalitats -prosa i poesia- diferenciades en 4 categories, segons l'edat de les persones participants. A banda dels tres premis per categoria i modalitat, enguany, donat l'alt nivell de les obres que s'han presentat, el jurat ha estimat oportú concedir també 4 accèssits.

A la categoria de persones adultes el primer premi de poesia ha estat per a Enric València López-Gascó amb el treball "Tot repassant els verbs del malson"; i en la modalitat de prosa per a Josep M. Carbonell Espinosa amb "Sorra". A la franja de 15-17 anys, "Paraules del silenci", d'Arnau Llobera Ris, ha estat la poesia guanyadora; i en prosa "Sol Oriens" de Pau Ariño Luque. "T'estimo" d'Anna Cardona Collado,  "Anem ara pel bosc" d'Aina Casal Pelegrí, han aconseguit el primer premi de poesia i prosa, respectivament, a la categoria de 12-14 anys. I a la categoria més petita (9-11 anys), la Marta Blanquer Trambu ha guanyat amb la seva poesia "Les aventures de la natura", i l'Aleix Heredia Babot en la modalitat de prosa pel seu treball "Port Ainé". Podeu consultar totes les obres premiades a santjust.cat

El foment de la literatura catalana entre els infants i el jovent i incentivar que les persones s'animin a escriure és l'objectiu principal d'aquestes premis que ja fa 27 anys que es convoquen al municipi. L'acte de lliurament dels premis es va fer el 24 d'abril a Les Escoles, i, com a novetat, es va fer un dictat col·lectiu organitzat pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).