Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Nou servei de la Borsa de Treball de #santjust per millorar l'encaix entre ofertes laborals i persones candidates

El Servei de Promoció Econòmica ha iniciat un nou servei -dirigit tant a les empreses com a les persones candidates-, que pretén trobar la millor persona candidata per a cada lloc de treball vacant. Així, en els processos de preselecció es tenen en compte la formació i l’experiència però també altres competències transversals com l’autonomia i la gestió de les emocions. 

D’una banda, s'ofereix a les empreses un suport en la implementació d’un model de gestió a l'hora de valorar una persona candidata que no tingui només en compte la formació i experiència (competències tecnicoprofessionals i de base), sinó també altres competències transversals tan importants en el context actual com l'adaptabilitat, autonomia i iniciativa, comunicació sociolingüística, disposició a l’aprenentatge, gestió de les emocions, identificació, organització de la pròpia feina, relació interpersonal i responsabilitat), en definitiva, treballadors/es versàtils, de ràpida adaptació als diferents contextos laborals i d’execució d’una gamma variada d’activitats laborals.

D’altra banda, a les persones que cerquen feina, se les ajuda, primer, a identificar el seu capital competencial i, sobretot, a aflorar-lo a partir de l’entrenament de participar en processos de preselecció per competències.

Així, s’està aconseguint preseleccionar persones candidates més ajustades a les necessitats específiques que requereixen cadascuna de les empreses del municipi.

La voluntat és que aquesta fórmula permeti incrementar el nombre d’empreses i persones candidates que confiïn en la Borsa de Treball Municipal i, rebaixar així la taxa d’atur registrat (7,9%) que, tot i ser de les més baixes de Catalunya, encara té 645 persones sense feina al nostre municipi. 

La primera empresa que ja ha confiat en aquest nou servei de Borsa de Treball és PCM (Packaging Color Manufacturing, S.L). Les entrevistes per competències es van realitzar la setmana passada a les instal·lacions del Servei de Promoció Econòmica. Aquesta metodologia s’anirà extenent també als processos de selecció de les persones candidates a participar als plans d’ocupació.