Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

L'alcalde de #santjust, Josep Perpinyà, és investit president del Consell Comarcal del Baix Llobregat

El Consell Comarcal del Baix Llobregat es va constituir el passat divendres 24 de juliol amb el nomenament dels 39 consellers comarcals, tres dels quals són de Sant Just Desvern: el socialista Josep Perpinyà, el regidor de Movem Sant Just, Lluís Monfort, i la regidora de CiU, Laia Flotats. És la primera vegada que Sant Just Desvern té tres representants al Consell Comarcal. 

La investidura de Josep Perpinyà com a president del màxim òrgan comarcal ha estat possible gràcies als vots favorables de PSC, CiU, ICV-EUiA i ERC. Aquestes quatre formacions han decidit tornar a reeditar el pacte de govern dels dos anteriors mandats; 5 de les conselleries tenen de responsable un/a representant del PSC, 3 d'ICV, 2 d' ERC i 1 correspon a CiU. 

El regidor santjustenc de Movem, Lluís Monfort, té la responsabilitat de Cultura i Memorial Democràtic. La regidora convergent, Laia Flotats, està al govern sense cartera. 

Al plenari de consitució, el nou President va agrair a les formacions polítiques que formen aquest govern comarcal, la seva actitud sempre positiva, facilitant la presa d’acords.

Va situar com a principal repte la lluita contra els efectes de la crisi, mantenint la cohesió social. I va destacar com a trets principals del pacte de govern, la dinamització de l’economia, la indústria, l’agricultura, el turisme i el foment de l’ocupació, el servei a les persones, garantint el seu benestar, l’educació de qualitat, la reivindicació de les inversions necessàries pel desenvolupament i la mobilitat sostenible, la cultura, el medi ambient i la protecció dels espais naturals, posant especial èmfasi en el Parc Agrari i el Delta del Llobregat.

Perpinyà va destacar que el Consell Comarcal és el millor instrument per defensar els interessos de la comarca, i va reafirmar el seu compromís amb la mateixa, i molt especialment amb els seus Alcaldes i Alcaldesses.