Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Els partits amb seu a #santjust tornen a acordar el repartiment dels espais de propaganda electoral

L'Ajuntament de Sant Just Desvern ja ha enviat a la Junta Electoral l'acord entre el consistori i els 5 partits amb seu al municipi que es presenten a les eleccions autonòmiques del 27 de setembre, i que consensua un seguit de bones pràctiques referents a la distribució dels espais de propaganda electoral al poble. A Sant Just aquest acord se signa des de fa més de 15 anys. 

Després de la separació de Convergència i Unió com a formació política aquest estiu i l'aparició de nous partits, la Junta Electoral ha enviat als ajuntaments una acta en la qual consta el repartiment dels drets electorals. Aquest document recull quins són els percentatges de vots obtinguts en les passades eleccions autonòmiques que li corresponen a Convergència, d'una banda, i a Unió per l'altra (70% dels vots de CiU per Convergència i el 30% restant per Unió, del total de vots obtinguts el 2012 a la demarcació de Barcelona). També especifica que la coalició Junts pel Sí comptabilitzarà per aquesta campanya la suma dels vots de Convergència i d'Esquerra Republicana de Catalunya. D'altra banda, Catalunya Sí que es Pot subroga els vots d'ICV-EUiA. 

L'objectiu d'aquest acord, signat uns dies abans de l'inici de la campanya electoral per persones representants de Junts pel Sí (Convergència i ERC), PSC, PP, Catalunya Sí que es Pot (ICV-Movem) i Ciutadans, és vetllar perquè es compleixin una sèrie de compromisos per tal d'ordenar la propaganda electoral que es col·loca als carrrers. Entre d'altres, el document recull el repartiment dels espais, cedits per l'Ajuntament, destinats a penjar pancartes, banderoles i cartells de propaganda electoral. Així com també dels espais d'entrevistes oferts a totes les formacions per l'emissora municipal Ràdio Desvern. 
 
La campanya electoral comença el dia 11 de setembre a les 0 hores. El dia 27 de setembre, a Sant Just Desvern estan convocades a les urnes 12.359 persones. Hi haurà 10 col·legis, i l'única novetat respecte altres eleccions, és que a l'escola Montseny hi haurà tres meses en comptes de dues. 
 
S’adjunta acord sobre repartiment de propaganda a les eleccions autonòmiques. 
Acord_2.pdf