Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Xerrada-coloqui amb una dona compromesa amb el poble de Camoapa, agermanat amb #santjust

La Noemí Cruz, membre del grup de persones de Camoapa que segueixen les accions de solidaritat i de l’agermanament, està aquests dies a Sant Just Desvern. Aprofitant la seva estada al municipi, Sant Just Solidari ha organitzat una xerrada-coloqui el dilluns 28 de setembre, on parlarà de la situació actual de Camoapa i Nicaragua, i del què han significat els 25 anys d'agermanament i els reptes de futur. 

La Noemí és una dona activista i compromesa amb el poble de Camoapa, amb el qual Sant Just Desvern està agermanat des de l'any 1991. L'any vinent, per tant, es compliran 25 anys d'aquest agermanament. Aquests anys, el compromís i la solidaritat de Sant Just Desvern han permès l'execució i el seguiment de diversos projectes. Els més significatius: la construcció i posada en funcionament del Centro de Desarrollo Infantil -una escola bressol que garanteix l'atenció bàsica als infants més petits i a la família-, de la Casa de la Mujer -espai d'atenció a la dona-, la millora d'infraestructures de sanejament bàsic i de subministrament d'aigua potable, o la construcció d'una presa d'abastament d'aigua al municipi, entre d'altres. 

L'agermanament el van formalitzar els alcaldes d'ambdós pobles, el dia 31 de març de 1991. L'ONG Sant Just Solidari gestiona, promou i fa el seguiment dels projectes que proposa i es consensuen amb la comissió que treballa a Camoapa. 

Xerrada-coloqui de Nomeí Cruz

Dilluns 28 setembre a les 18h a la seu de Sant Just Solidari (Les Escoles)