Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Activitats relacionades amb el patrimoni industrial de #santjust dins les Jornades Europees de Patrimoni 2015

Aquest cap de setmana, més de 220 poblacions de tot Catalunya mostren el seu patrimoni a través de portes obertes, visites i activitats diverses amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni 2015, que enguany tenen com a eix temàtic el Patrimoni Industrial. 

Sant Just Desvern se suma un any més a aquesta iniciativa amb diferents activitats organitzades per l'Ajuntament i el Centre d'Estudis Santjustencsl’exposició al CIM "El patrimoni industrial al teu abast", una visita guiada el divendres 9 d'octubre al Taller d'Arquitectura de Ricardo Bofill -ubicat a les sitges de l'antiga fàbrica de ciment Sanson-, la conferència "El patrimoni industrial a Catalunya, el Baix Llobregat i Sant Just Desvern" a la sala Isidor Cònsul i Giribet, amb la historiadora Rosa Serra i Rotés, el mateix dia 9; i el 10 d'octubre una visita guiada al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya que aproparà les persones assistents al món de les industries tèxtils, que a Sant Just estigué representat amb la fàbrica Guarro i la Fabriqueta.

La darrera activitat adreçada al públic familiar tindrà lloc el diumenge 11 i consistirà en la realització d’un taller experimental de tecnologia ibèrica a la Penya del Moro. 

Ponts, canals, mines, fàbriques, ferrocarrils... constitueixen un llegat de vegades poc conegut per a la societat i que, en el cas de Catalunya, té una gran importància per explicar la història més recent del nostre país, una història de canvis socials, de desenvolupament i creativitat.

Horaris i més informació de les activitats previstes a Sant Just Desvern a santjust.cat