Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

El Consell Comarcal garanteix les beques menjador fins a final de curs

El Consell Comarcal del Baix Llobregat garanteix la continuïtat de les beques menjador fins a final de curs gràcies a una mesura d'urgència que permet disposar de finançament afegit. A Sant Just Desvern, 67 alumnes reben aquestes ajudes: 62 a Primària i 5 a Secundària. La Generalitat va decidir reduir a principi de curs els dies lectius amb dret a beca menjador. Per Primària, se’n van fixar 177 i per Secundària, 106. En total, falten 35 pels primers i 21 pels segons.

El Consell Comarcal va demanar a la Generalitat una aportació extraordinària de 500.000 euros per  poder cobrir al 100% el finançament d’aquest any. La resposta negativa rebuda, i el fet que es comencés a detectar que alguns centres no podien garantir el servei de menjador sense les aportacions públiques, ha motivat la intervenció del Consell, tot comptant amb una subvenció de la Diputació de Barcelona que ha estat de 150.000 euros.

Amb tot, la mesura d’urgència acordada entre tots dos organismes representa una aportació de 285.000 euros, que permet assegurar la prestació del servei fins a final de curs. A aquesta aportació, també s’hi han de sumar esforços de famílies, centres escolars i ajuntaments.