Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

#santjust: cursa entre transport públic i privat i passejada en bicicleta per celebrar la Setmana de la Mobilitat

En el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2015, demà dimecres al matí, Sant Just Desvern participarà en una cursa cívica entre transport públic i cotxe privat per comparar els costos totals (temps, benzina, aparcament...) que comporta arribar, des del centre del municipi a la Plaça Gala Placídia al barri de Gràcia.

Àngels Zamora de l’Associació de Veïns Sant Just, i Dolors Moreno, tècnica de l'Ajuntament, seran les dues persones representants del nostre municipi, que com d'altres de l'àrea metropolitana participaran en aquesta iniciativa que ja porta quatre anys fent-se. Sortiran des de l'Ajuntament, una amb transport públic i l'altra en cotxe privat, per calcular quant es triga a arribar a la Plaça Gala Placídia, punt final del recorregut.

Dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura,  també està previst el curs “Conducció Eficient”. Durant tots els dies de la setmana es farà a quest curs a personal de la Policia, Brigada i altres treballadors/es que també utilitzen un turisme municipal en el desenvolupament de la seva feina.  L'objectiu és ensenyar un bon ús del vehicle per reduir significativament el consum d’energia. Serà impartit per la Federació d’Autoescoles de Catalunya, que ha signat un contracte amb l’Institut Català d’Energia de la Generalitat de Catalunya

Una altra de les activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura és la que tindrà lloc el diumenge 18 d'octubre. És la 12a edició de la Passejada en Bicicleta, enguany sota el lema "Fem el carrer més nostre". L'objectiu d'aquesta bicicletada -que passa per set municipis- és conscienciar la ciutadania dels beneficis d'utilitzar la bicicleta o el transport públic en els nostres desplaçaments habituals. 

El recorregut és de 18 km i els municipis implicats són Sant Just Desvern, Esplugues, Sant Joan Despí, Sant Feliu de Llobregat, Sant Boi, Cornellà i Hospitalet. El punt de sortida de Sant Just és el parc del Parador, a les 10.30h.