Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

22 d'octubre a l'Ateneu: acte central del 75è aniversari de la Creu Roja a #santjust

La sala del Cinquantenari de l'Ateneu acull aquest dijous, 22 d'octubre, un acte institucional per celebrar els 75 anys de la Creu Roja a Sant Just Desvern. En el marc d'aquest acte central, que tindrà lloc a partir de les 19h, es farà un homenatge als col·laboradors i col·laboradores, així com un repàs als fets més importants de l'entitat al llarg d'aquests anys. El mateix dia, de 10 a 18h, també es farà una jornada de portes obertes a la seu de l’entitat, al carrer Severo Ochoa d’Esplugues. 

Paral·lelament, des de fa uns dies es pot visitar al CIM de Can Ginestar una exposició commemorativa que porta per títol “75 anys de la Creu Roja a Sant Just Desvern”, que romandrà oberta fins el 3 de novembre.

A l'acte de dijous es presentarà un vídeo de la trajectòria de l'entitat al municipi i intervindran dues persones molt implicades en el naixement i la història de l'entitat, la Isaura Martínez -membre del comité de Sant Just Desvern a la dècada dels 70 i Júlio Candial, un dels pilars de l'entitat al qual se li lliurarà la medalla de plata de la institució. S'espera que hi sigui representat l'Arcadi Quintana -a través d'una de les filles-, ja que va ser un dels primers implicats en la Creu Roja i, en Josep LLuís Surroca, alcalde entre els anys 1959-1971. 

L'actual president local i el president provincial tenen previst explicar l'actual trajectòria de l'entitat. L'acte estarà presidit per l'alcalde Josep Perpinyà. 

Després d’haver fet diverses actuacions durant la guerra 1936-39, l’any 1940 la Creu Roja va començar a funcionar de manera regular i constant en l’Assemblea Local. Al municipi ha tingut dos locals: un situat al carrer Bonavista i el que va tenir al carrer de l’Estalvi. Actualment la gestió és compartida amb el municipi d'Esplugues de LLobregat.