Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

El Ple d'octubre votarà l'aprovació de les ordenances fiscals i el Pla de Prevenció de Residus de #santjust

El Ple municipal del mes d'octubre té previst aprovar de forma provisional les ordenances fiscals, els impostos, els preus públics i les taxes per a l’any 2016, ajustant-los a l’IPC, la qual cosa suposarà incrementar un 1,5% (previsió de l'IPC pel 2016) els principals tributs. Es podran mantenir els serveis i les actuacions municipals d’acord amb les necessitats de la ciutadania i per millorar el territori. La sessió tindrà lloc dijous 29 a les 19 hores, a la sala de sessions del consistori, com és habitual.

L'ordre del dia també inclou el Pla Local de Prevenció de Residus Municipals, el qual recull un seguit d'accions encaminades a disminuir la quantitat de residus que es generen al municipi. Actualment, Sant Just és un dels pobles de Catalunya on més es recicla però que també té un índex elevat de generació de residus per persona (1,42 kg/hab/dia).

I també es debatrà al ple la modificació de l'ordenança reguladora de les autoritzacions i funcionament de terrasses, vetlladors i mobiliari. Amb la modificació es fa un mateix tractament per a bars i restaurants, i s'amplia en mitja hora l'horari de tancament a la nit. Permet que les terrasses obrin fins les 12 de la nit de dilluns a dijous, i els divendres, dissabtes i vigílies de festius fins l'1 de la matinada. Excepcionalment, es podrà autoritzar una ampliació d'horari d'obertura coincidint amb les festes d'interès local. 

El nomenament del regidor de Medi Ambient, Lluís Monfort, com a representant de l'Ajuntament de Sant Just Desvern a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, i dues propostes de modificació de crèdit són altres dels punts que se sotmeten a l'aprovació dels grups municipals.  

Es presenten a Ple quatre mocions: dues de l'Equip de Govern -PSC, ERC i Movem Sant Just-: la primera en relació a les beques de menjador, i en la qual s'insta al Govern de la Generalitat de Catalunya a complir els acords signats al Pacte per la Infància, i garanteixi els recursos necessaris perquè tots els infants que ho necessitin tinguin accés a un ajut de menjador. I la segona moció per donar suport al president Mas, l'exvicepresidenta Ortega i la consellera Rigau amb motiu de la seva imputació per l'organització del 9N.

El grup de Ciutadans també presenta dues mocions: una sol·licitant la gratuïtat dels llibres de text en educació primària i secundària obligatòria, i l'altra en defensa de l'ordre constitucional i en contra de la declaració d'independència de Catalunya per algunes forces polítiques. 

Recordem que els punts del Ple poden escoltar-se l'endemà a l'apartat plens online de santjust.cat


Ordre_del_dia_Ple_doctubre.pdf