Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Diumenge s'inaugura "El Brot", el nou restaurant i racó gastrònomic del Centre Social El Mil·lenari de #santjust

Aquest diumenge, 1 de novembre, de 18 a 20 h, s’inaugura “El Brot”, el restaurant del Centre Social El Mil·lenari. I l'endemà, dia 2, ja començarà el servei normal d'esmorzars, dinars i berenars.


La persona adjudicatària, l'Aina Martín, ha concebut aquest espai com un racó gastròmic on, a banda d'oferir menús i àpats saludables, té previst oferir altres activitats relacionades amb la gastronomia, com ara sopars temàtics, monogràfics o degustacions.

L'Aina utilitzarà producte de proximitat, apostant per una dieta més de tipus vegetariana. "El meu propòsit és que la gent que vingui a El Brot vegi una carta diferent, on també hi haurà carn i peix però fugint dels típics menús on majoritàriament aquests productes tenen molta presència". Als fogons l'Aina també aplica una filosofia de cuina sostenible, ecològica i evitar el malbaratament. 

El Brot convida el veïnat a apropar-se aquest diumenge a la inauguració per conèixer l'espai ja que, segons l'Aina, "hem fet molts esforços en canviar la imatge, que sigui un lloc molt acollidor i que, a més, també disposarà de terrassa. I tot i que jo em dedico més a la part nutricional, estic oberta a que es facin altres activitats de caire més cultural com presentacions de llibres perquè és un espai que s'hi presta molt". 

El juliol de 2013, el Ple municipal va aprovar la supressió del servei de menjador i cafeteria del Centre Social El Mil·lenari a causa dels elevats costos. El tancament es va fer efectiu a l'octubre i a partir d'aleshores, les persones llogateres dels habitatges del Mil·lenari han disposat d'uns tiquets restaurant -que subvencionen una part de l'àpat- per anar a establiments de la zona.

Després de nombrosos contactes amb empreses que vulguessin fer-se càrrec del restaurant, finalment es va optar per oferir aquest servei a través d'un concurs públic d'arrendament. Al mes de juliol, es va adjudicar a l'Aina Martín, i durant aquests mesos ha acondicionat l'espai i el servei a oferir. Un dels requisits marcats per l'Ajuntament a les bases va ser que s'oferís un preu més reduït per a les persones residents dels habitatges, amb la qual cosa el preu del menú per aquest col·lectiu serà de 8 euros, i 10 euros per a la resta de persones.