#santjust participa a la III Marxa del Baix Llobregat contra la violència masclista aquest diumenge
Aquest diumenge 22 de novembre Sant Just se suma a la III Marxa del Baix Llobregat contra la violència masclista, en la qual hi participen 11 municipis de la comarca. El punt de trobada a Sant Just és a la placeta del Walden 7, a les 11.30h i se suma a la que prové d'Esplugues pel c. Laureà Miró. L'acte central, on s'hi troben les respectives parxes que surten dels altres municipis, és a les 12 de migdia al parc Torreblanca. Aqui es lllegirà el manifest contra la violència a les dones, es recordarà cada una de les dones assassinades durant aquest any i hi haurà la intervenció de la coral del Casal de la Dona de Molins de Rei i dels dos joves guanyadors del concurs "Talla Ja" -un rap contra la violència masclista-.
Els actes reivindicatius continuaran el 25 de novembre amb la lectura del manifest,una lectura musicada de textos amb l’alumnat de l’Institut i improvisació teatral del grup de teatre social i la interpretació al piano de la veïna Clara Peya; i el divendres 27 amb un taller obert "rollen playing" contra la violència de gènere a càrrec del grup de teatre social al Casal de Joves amb teatralització de situacions i posterior posada en comú sobre la violència extrema i la violència subtil.
Aquesta és la cara més visible d’una lluita que Sant Just ja fa temps que lliura per plantar cara a la violència de gènere i per prevenir-la. D’una banda oferint suport professional a persones que la pateixen a través del circuit d’atenció a la dona víctima de la violència; i de l’altra, sent proactius en els canvis de relacions i de superació d’estereotips per mitjà d’activitats educatives i de conscienciació a diferents àmbits.
Fins el mes d'octubre, 43 dones han mort a l'Estat espanyol a causa de la violència masclista, 6 d'elles a Catalunya. En el circuit d'atenció a la dona víctima de la violència de Sant Just hi ha incorporades 36 dones, 26 de les quals tenen seguiment des de fa més temps i 10 s'han incorporat per primera vegada. D'aquestes 36 dones, 11 no tenen càrregues familiars. La gran majoria han realitzat un procés de separació i en aquests moments 4 continuen vivint amb la parella. A dia d'avui hi ha 6 ordres de protecció actives.
Elements fonamentals del circuit: seguiment personal proper per un procés d'empoderament, suport professional i per activar tots els recursos per fer possible una nova situació d'independència personal/familiar.