Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

El veïnat de #santjust ja pot omplir la seva fitxa per cooperar amb la població refugiada

L’Ajuntament coordinarà les contínues propostes de col·laboració per acollir la població refugiada que rep per part del veïnat de Sant Just. En aquest sentit, s’ha habilitat un apartat al web santjust.cat amb un formulari que permet que la ciutadania informi als serveis tècnics del tipus d’ajut que pot prestar: suport en l’aprenentatge o traducció, fent acompanyaments, com a família acollidora o altres suports professionals.

Qui vulgui rebre més informació, pot assistir a la conferència informativa que es farà el pròxim dimarts 1 de desembre, a les 19 hores, a la sala Isidor Cónsul i Giribet de Can Ginestar. En aquesta sessió, intervindrà la Dori Castillo, una de les persones voluntàries en l’àmbit de la cooperació internacional de la Creu Roja Esplugues-Sant Just, així com la regidora de cooperació, Quima Giménez. Es parlarà de la situació actual a Síria i altres països, com es pot col·laborar i totes aquelles consultes que es vulguin abordar.

Segons dades de l’ACNUR, més de 322.000 persones han travessat la Mediterrània durant el 2015, la majoria com a refugiades, fugint de la violència i la persecució. D’aquestes, almenys la meitat provenen de Síria. Més 2.700 persones han desaparegut o mort en els primers vuit mesos de l’any 2015 i es preveu que el nombre d’arribades a Europa fins a finals d’any continuï augmentant.

Accions solidàries i de conscienciació

Davant la preocupació per aquesta crisi humanitària, l’Ajuntament va aprovar al mes de setembre una moció per donar suport a l’acollida de la població refugiada i ha planificat diferents accions com a municipi d’acollida, com ara la recollida de material, organitzada pel Consell de Solidaritat de Sant Just, que s’enviarà al campament de Calais (França), on hi ha 5.000 persones refugiades que es troben en situació d’emergència, sense aigua, llum, menjar i roba. La recollida es farà durant el Mercat de Nadal (12 i 13 de desembre). Així mateix, s’ha fet una aportació de 1.500€ del romanent d’emergències del pressupost de Solidaritat i Cooperació i mitjançant el Fons Català de Cooperació. La regidora de Solidaritat i Cooperació, Quima Giménez, explica que “el veïnat no ha de preocupar-se pels recursos que ara mateix tenim per a la població, són problemàtiques diferents i totes elles estan i estaran cobertes”.