Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

El Ple de #santjust aprova un document que integra els diferents plans d'emergència

Per unanimitat de tots els grups municipals amb representació al consistori, el Ple del mes de novembre ha aprovat el Document Únic de Protecció Civil Municipal de Sant Just Desvern (DUPOCRIM), el qual permetrà incloure les previsions dels diferents plans sectorials d'emergència que té el municipi  (infocat, inuncat, neucat, plaseqcat...) per tal de facilitar la tasca de planificació en l’àmbit municipal; especialment quan un municipi estigui afectat per diversos riscos, per tal de permetre una elaboració senzilla, estructurada i de fàcil aplicació en supòsits d’activació dels plans municipals corresponents. 

El ple, també per unanimitat, dóna conformitat al document de  la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat referit a l’ordenació de l’àmbit de Can Candeler. Aquest ve derivat de la modificació del Pla General de la Vall que es va fer en el seu moment. La Comissió d’Urbanisme de la Generalitat és qui, finalment, farà l'aprovació definitiva. El Pla Especial per ordenar els usos de Can Fatjó també s'aprova unànimament.  És una de les masies catalogades de la Vall on hi ha activitat de quadres de cavalls i que ha estat objecte de diferents millores de rehabilitació. També la pròrroga del contracte d'aprofitament d'aigua per regar determinats jardins públics del municipi, amb l'abstenció de CiU.

La pròrroga de l'actual contracte de neteja dels edificis públics fins que es faci el nou concurs d'adjudicació es va aprovar per unanimitat

La moció presentada pels grups de govern (PSC, ERC i Movem), a instància del sindicat UGT, perquè les persones majors de 55 anys puguin ser beneficiàries d’una prestació es va aprovar amb l'abstenció de CiU, Ciutadans i PP. Al ple va ser-hi present i hi va intervenir el Secretari General de la comarca qui va agrair l'interès del consistori per aconseguir aquest tipus de prestació. Altres ajuntaments de la comarca comparteixen la mateixa preocupació. 

D'altra banda, no van prosperar les altres tres mocions: la presentada pel grup municipal de Ciutadans per implantar un nou sistema de control de l'ADN dels gossos per sancionar les persones propietàries dels animals que no recullin els excrements quan els fan a la via pública; la d'ERC demanant suport a la resolució 1/XI del Parlament de Catalunya; ni la presentada per PP i Ciutadans per modificar la ordenança de terrasses i vetlladors perquè permeti la instal·lació d'estufes a les terrasses de bars i restaurants. 

Els punts del Ple es poden escoltar a l'apartat plens online de santjust.cat