Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Els partits amb seu a #santjust acorden repartiment propaganda electoral per a les Generals

L'Ajuntament de Sant Just Desvern ja ha enviat a la Junta Electoral l'acord entre el consistori i 5 partits amb seu al municipi que es presenten a les eleccions generals del 20 de desembre, i que consensua un seguit de bones pràctiques referents a la distribució dels espais de propaganda electoral als carrers del municipi. A Sant Just aquest acord se signa des de fa més de 15 anys.

L'objectiu d'aquest acord, signat 4 dies abans de l'inici de la campanya electoral per les persones representants del Partit dels Socialistes de Catalunya, Partit Popular, Democràcia i Llibertat (Convergència.Demòcrates.Reagrupament), En Comú Podem i Esquerra Republicana de Catalunya, és vetllar perquè es compleixin una sèrie de compromisos per tal d'ordenar la propaganda electoral que es col·loca als carrrers i espais públics de Sant Just Desvern. Entre d'altres, el document recull el repartiment dels espais, cedits per l'Ajuntament, destinats a penjar pancartes, banderoles i cartells de propaganda electoral com, també, dels espais radiofònics d'entrevistes oferts a totes les formacions per l'emissora municipal Ràdio Desvern. 

Després de la separació de Convergència i Unió com a formació política aquest estiu i l'aparició de nous partits, la Junta Electoral ha enviat als ajuntaments una acta en la qual consta el repartiment dels drets electorals d'aquestes formacions. Aquest document recull quins són els percentatges de vots obtinguts en les passades eleccions autonòmiques que li corresponen a Convergència (ara, Democràcia i Llibertat), per una banda, i a Unió, per l'altra.

La campanya electoral comença aquest divendres a les 0 hores. El dia 20 de desembre, a Sant Just Desvern estan convocades a les urnes 12.391 persones. Com en les darreres eleccions, les autonòmiques, Sant Just Desvern comptarà amb 10 col·legis electorals (9 seccions): Les Escoles, CC Joan Maragall, Can Ginestar, Centre Pilot, Escola Canigó, Escola Montseny, Escola d'Arts Gràfiques, CC Salvador Espriu, Ins Sant Just i L'Espai Mas Lluí.
 
S’adjunta l'acord sobre repartiment de propaganda electoral i el llistat de col·legis, meses i cens per a les eleccions generals. 
acord_signat.pdf cens_i_collegis.pdf