Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

#santjust engega accions solidàries per col·laborar amb famílies que ho necessiten

S'apropa el Nadal, unes festes que també van acompanyades d'accions solidàries per ajudar a persones i famílies que ho necessitin. Aquest és l'objectiu de les recollides d'aliments a les escoles, i de joguines amb la col·laboració de comerços locals. 

Conjuntament amb Càrites i Creu Roja, les escoles Montseny, Canigó. l'Institut i l'Escola Bressol Municipal Marrecs recullen fins l'11 de desembre productes de primera necessitat per al Banc d'Aliments (oli, llaunes -sardines i tonyina-, llet semidesnatada, productes higiènics com sabó de bany i pastilles de sabó per rentar la roba). 

"Cap infant sense joguina a Sant Just Desvern" és una campanya que es va iniciar l'any passat perquè entre tots i totes fem possible que cap nen/a del poble es quedi sense regal per Nadal. Des del 7 de desembre fins al 2 de gener, les persones que vulguin participar poden apropar-se als comerços col·laboradors i comprar un regal/joquina que es farà arribar a infants que es trobin en situació de risc social. Les botigues adherides són: llibreria Ressenya, papereria Escrivà, cistelleria Ballart, Jeanine Patchwork. 

Una altra acció solidària que s'està organitzant és una recollida de material d'hivern per a les persones refugiades i que, concretament, es farà arribar al camp de població refugiada de Calais (França), on hi ha 5.000 persones que es troben en situació d'emergència, sense aigua, llum, menjar i roba. La recollida està impulsada per l'Ajuntament, Acció Solidària i Logística, Justícia i Pau, Sant Just Solidari i Associació Arrel, es farà en el marc del Mercat de Nadal, els dies 12 i 13 de desembre, a la plaça Camoapa. Però aquests dies ja hi ha persones i establiment que han posat fil a l'agulla per col·laborar, com la botiga Jeanine Patchwork que ha impulsat una activitat per teixir gorros de llana. Les trobades per teixir són el 7 de desembre, de 10 a 13.30h al c. Miquel Reverter, 6, i els dies 12 i 13 de desembre de 10 a 20 h a la plaça Camoapa. 

L'únic material que s'acceptarà seran: mantes, tendes de campanya, sacs de dormir, mitjons, gorros, guants, bufandes, roba interior nova (dona, home i infants), capelines o impermeables, anoracs, jaquetes, abrics, pantalons d'home, botes d'aigua,botes, vambes dona (fins núm.39) i botes d'aigua/botes/vambes home (fins núm. 43).