Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

El darrer ple de #santjust de l'any té previst aprovar la proposta de pressupost municipal per a 2016

En el darrer ple d'aquest any està previst que s'aprovi inicialment el pressupost general per al 2016 de l'ajuntament i de l'empresa municipal que es presenta amb una previsió de despesa i d' ingrés de 23.261.640,48 e. A partir de la publicació al BOP i al tauler d'Edictes, estarà a exposició pública durant els propers 15 dies amb la finalitat que s'hi puguin presentar al.legacions.  Aquesta proposta de pressupost municipal per l'any 2016 ha estat presentada prèviament a les associacions de veïns/es, als grups municipals que formen el Consistori i al veïnat en un acte públic que es va fer el passat 9 de desembre.

El Ple també inlou la resolució definitiva de les dos al.legacions presentades a la proposta d'Ordenances Fiscals -una de l'Associació de Veïns Sant Just i l'altra de l'empresa municipal- i l'aprovació definitiva.  Les ordenances fiscals i els tributs per a l'any 2016 es van aprovar de forma provisional en el Ple del mes d'octubre i es va obrir el període d'al·legacions que ara es resolen i s'aproven definitivament. L'increment establert per als principals impostos és d'1,5%, la mateixa previsió de l'IPC per al proper any.  Hi ha impostos, com el de vehicles i les taxes d'equipaments municipals, que es congelen. Per facilitar a la ciutadania el pagament de l'IBI, l'Ajuntament explota al màxim el ventall de subvencions i bonificacions i es compromet aixímateix a implantar les bonificacions que l'Estat està estudiant.

També està previst donar compte al ple, del tràmit que s'inicia per participar en la convocatòria pública de subvenció del Programa Europeu Interreg.  Cinc ciutats (Tournefeuille, Foix, Irún, Barakaldo i Sant Just Desvern) i la Fundació Kreanta presenten un projecte enmmarcat en l'àmbit de "Rutes Singulars".  La Unió Europea financiaria el projecte i això suposaria una inversió extra per a Sant Just Desvern amb l'objectiu principal de reforçar l'atracció turística amb estratègies innovadores per posar en valor el patrimoni cultural, natural, artístic... i la transformació de l'espai públic, i crear una xarxa per compartir coneixements i transferir experiències en aquests àmbits.  Si s'obte la subvenció, donaria la possibilitat de potenciar projectes que ja s'estant desenvolupant i engegar-ne altres de nous. 

El ple és un acte públic al qual es pot assistir, i també es pot escoltar l'àudio l'endemà del ple a través de www.santjust.cat/ple .

Aquesta darrera sessió de l'any se celebra el proper dimarts 22 de desembre, a les 19 h, a la Sala de Sessions de l'Ajuntament.