Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

#santjust rep el premi estatal #ciutatsostenible en la categoria #eficiència energètica

L’Ajuntament de Sant Just Desvern va rebre ahir a Madrid el Premi Ciutat Sostenible 2015 en la categoria d’estalvi i eficiència energètica, en reconeixement a les actuacions del Pla d’Eficiència Energètica Municipal que s’han fet entre els anys 2011 i 2015.

Aquest Pla inclou actuacions en tres àmbits de treball: millores de la gestió energètica municipal, mesures d’estalvi energètic i inversions de millora de l’eficiència energètica d’instal·lacions i un procés d’aprenentatge organitzacional. Pel que fa als resultats, durant els anys 2013 i 2014 s’ha aconseguit una reducció del consum energètic municipal (electricitat i gas natural d’equipaments i enllumenat) d’un 15 % respecte l’any 2012, la qual cosa e comporta un estalvi d’emissions de gasos d’efecte hivernacle de 420 tones. Les actuacions continuen amb l’objectiu de reduir un 25 % el consum energètic al període 2015-2019.   

Es tracta de la 13a edició dels premis d’àmbit estatal que atorga la Fundació Forum Ambiental. L’acte de lliurament es va dur a terme a l’auditori del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, presidit per la Ministra Isabel García Tejerina, i van assistir-hi l'alcalde de Sant Just, Josep Perpinyà, el regidor de Medi Ambient, Lluís Monfort, el tècnic de Medi Ambient, Ferran Rueda, i l'exregidor de Medi Ambient que va inciar el Pla d'Eficiència, Pere Orriols. 

A l'acte de lliurament del premi es va presentar el projecte amb una peça visual que resumeix les actuacions que s'han fet i els principals resultats obtinguts en eficiència energètica.

Podeu veure el vídeo al canal de youtube de l'Ajuntament