Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Aquest matí a #santjust, sessió informativa sobre formació dual remunerada a Alemanya

Si tens entre 18 i 30 anys i vols conèixer totes les opcions i detalls d'una oportunitat laboral i formativa a Alemanya, apunta't a la sessió informativa que es farà el 9 de febrer, a les 11h, a l'equipament Les Escoles. S'explicarà en què consisteix, els requisits, qui pot accedir-hi i el procés per inscriure's. Les places són limitades i cal inscriure's a www.b4m.cat/

Es tracta d'un curs intensiu de 450 hores d’alemany a Catalunya i el trasllat a Alemanya, i es garanteix un sou mínim per poder afrontar el cost de vida de cada persona còmodament mentre estudia en aquell país. No es requereix un mínim de nivell de llengua alemanya.

Les professions que es poden aprendre són tècniques-industrials (mecànica, electrònica, eines, metall, plàstics, pintures, motlles, disseny de productes, entre d’altres), professions artesanals (mecatrònica de vehicles, mecànica de calefacció, electrònica, d’edificis, fusteria, perruqueria, forneria, jardineria i paisatgisme...), professions del sector sociosanitari (cura de persones grans), així com professions del sector de l’hostaleria i restauració. 

La FP dual a Alemanya és un sistema altament reconegut en l’àmbit internacional que combina l’aprenentatge pràctic en empreses amb els estudis teòrics en instituts de formació professional. Les empreses inverteixen en jovent amb ambicions per assegurar-ne la competitivitat i el creixement a llarg termini.

A diferència d’altres països, l’FP a Alemanya no es paga, es remunera, per la qual cosa també es cotitza a la seguretat social alemanya. Això garanteix un futur estable perquè les empreses inverteixen en aprenentatge amb l’objectiu d’aconseguir persones professionals qualificades i especialitzades. Per tant, t’asseguren una bona feina estable amb un sou considerable després ’obtenir el títol oficial.