Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

El ple #santjust aprova darrer tràmit perquè un tram de l'av. Baix Llobregat passi a ser via urbana

L'Ajuntament de Sant Just Desvern va aprovar, en la sessió plenària del mes de febrer celebrada ahir, el darrer tràmit per convertir en via urbana un tram de l’Avinguda del Baix Llobregat, comprès entre la carretera Reial i la primera rotonda d'entrada i sortida de la B23.
L’Avinguda del Baix Llobregat, al terme municipal de Sant Just Desvern, actualment forma part de la xarxa de Carreteres de l’Estat, si bé l’Ajuntament considera que una part d’aquesta via ja ha assolit la condició de via urbana. El Ple municipal del 29 de gener de 2015 va acordar incoar un expedient administratiu per demanar la cessió i aquest és un pas més en la tramitació, després que el Ministeri hagi expressat que l'Ajuntament renunciï de forma expressa a qualsevol finançament per part del Ministeri. Acord que es va prendre ahir amb l'aprovació, per unanimitat, d'aquest punt.
Un altre punt de l'ordre del dia i que també van ser aprovat per unanimitat va ser la pròrroga del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i l'empresa pública Promunsa que permet mantenrir l'actual parc d'habitatges socials en règim de lloguer per a 2016. El conveni inclou 7 habitatges (subvencionats parcialment) més 1 d’urgència social amb un import màxim total, dels 8 habitatges, d'11.363,08€ per a 2016.
En la sessió plenària d'ahir també es va aprovar, per unanimitat, la pujada de l'1% dels salaris de les persones treballadores de l'Ajuntament, tal i com va acordar el Govern de l'Estat i que ja es va contemplar en el pressupost municipal d'aquest any i la modificació de la taxa reduïda d'estacionament que paguen les persones de les empreses del sector santjust-diagonal que estacionen el seu vehicle diàriament en aquesta zona. D'altra banda el Grup Municipal de CiU va demanar oficialment el canvi de denominació del seu grup pel de Convergència, amb motiu de la dissolució de la Federació de CiU.
La darrera part del Ple va estar dedicada, bàsicament, a debatre tres mocions que van entrar amb caràcter d'urgència. La primera, aprovada per tots els grups excepte el del PP que es va abstenir, s'oposa al tancament d'aules de P3 previstes per al proper curs escolar, a favor de l'educació pública al Baix Llobregat. Les altres dues, presentades pel grup de Ciutadans, referides a incloure nous continguts a El Butlletí municipal i a la no acumulació de càrrecs públics van ser rebutjades al no rebre cap suport per part de la resta dels grups municipals.

PODEU ESCOLTAR TOTES LES INTERVENCIONS DE LA SESSIÓ PLENÀRIA A SANTJUST.CAT