Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

La Universitat Autònoma estudia els hàbits esportius de la gent gran de #santjust

L'Ajuntament de Sant Just ha signat un conveni amb la Universitat Autònoma de Barcelona per formar part del projecte "Activatics", del Grup d’estudis de Psicologia de l’Activitat Física i l’Esport (GEPE). L’objectiu principal d’aquest projecte és desenvolupar i avaluar un programa d’intervenció psicosocial per promoure l’adhesió a l’activitat física. Aquesta col·laboració permet, entre altres aspectes, que s'investiguin per quins motius les persones grans abandonen la pràctica esportiva.

Es tracta d’un projecte d’I+D+I (Investigació, Desenvolupament i Innovació) subvencionat pel Ministerio de Economia y Competitividad que durarà 4 anys. L'Ajuntament facilita el contacte amb gent gran que fa activitat física i els seus monitors i monitores, i com a contrapartida, la Universitat formarà a aquest monitoratge en programes motivacionals i oferirà els resultats de la recerca per poder planificar accions futures de millora.

S'ha detectat que les persones grans comencen una activitat i al cap d’un temps deixen de fer-la. Es creu que la solució pot passar per satisfer les necessitats psicològiques d’autonomia, relacions interpersonals i competència.  Els contactes ja han començat amb reunions amb un grup de 6-7 persones de més de 65 anys per conèixer quins són els seus hàbits esportius i, a partir de les respostes, es durà a terme el disseny del programa motivacional per fer l’entrenament i intentar que mantinguin la pràctica esportiva.