Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

L'Ajuntament impulsa noves accions per reforçar la xarxa de suport a les persones més necessitades

L'Ajuntament i Càritas han signat un conveni de col·laboració per reforçar la prestació del Programa d’aliments per a persones i famílies del municipi amb una situació socioeconòmica més fràgil. El conveni permet una distribució més àgil i augmentar la quantitat d'aliments disponibles. Actualment, una vintena de famílies són usuàries d'aquest servei.

Aquesta acció forma part d'un paquet de nous recursos que l'Ajuntament ha posat en marxa per reforçar la xarxa de suport a les persones més necessitades. En aquesta línia, l'Empresa Municipal de l'Habitatge (Promunsa) i la regidoria d'Acció Social estan treballant perquè la població amb risc pugui accedir, en condicions de transparència i equitat, a habitatges amb preus socials. El lloguer d'aquests habitatges estarà subvencionat parcialment per l'Ajuntament i properament sortiran les bases per accedir-hi.

Els Serveis Socials municipals també disposaran d'un pis d'emergència, d'estada limitada, per fer front a possibles desnonaments. Com a reforç a aquestes situacions també s'està treballant per formalitzar un conveni amb l’empresa de Sant Just, Bluespace, que els permetrà disposar d'espais per guardar el mobiliari, fins que trobin una solució més definitiva a la seva situació.

D'altra banda, l'Ajuntament ha signat un altre conveni amb Aigües de Barcelona (AGBAR) perquè les famílies del municipi perceptores del PIRMI (prestació integrada de renda mínima d'inserció) tinguin bonificacions en els rebuts de consum d'aigua.

Paral·lelament, des del Consell Municipal de Serveis Socials s'està impulsant una xarxa de persones voluntàries. L'associació de Gent Gran de Sant Just i el Casal de Joves estan fent una crida a la participació dels seus col·lectius per generar un grup de voluntariat que ajudin a donar resposta a les necessitats d'aïllament que algunes persones grans del municipi pateixen. Les persones interessades a col·laborar poden informar-se a l’Ajuntament (900 102 658 o voluntariat@santjust.cat).

Alhora, Creu Roja ha reforçat la seva presència a Sant Just Desvern amb un punt d'informació i captació de voluntariat i socis/sòcies en el Centre Cívic Salvador Espriu.