Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Alumnat de l'escola Algueró i d'Asproseat de #santjust guanya la final del projecte comarcal @innolab

El grup format per alumnat de l'Escola d'Arts Gràfiques Antoni Algueró i del Centre Pilot ASPROSEAT ha guanyat la final del projecte Innolab Challenge Generator defensant el repte -presentat per l'Ajuntament de Sant Just- sobre reciclatge de residus durant les festes populars. L'altre grup, també format per nois i noies d'ambdós centres, que participava en el projecte es va quedar a les portes de la final amb un repte per millorar el sistema de comunicació a l'Hotel Hesperia. 

Innolab Challenge Generator és una iniciativa de la Comunitat d’Innovació Innolab per promoure el talent creatiu i la innovació entre l’alumnat del Baix Llobregat. Aquesta és la primera edició en la qual hi participa alumnat d'un centre d'educació especial. 

Van començar el projecte 35 equips de 5 municipis. En la primera sessió van treballar-hi conjuntament professorat, personal tècnic d’ajuntaments i empresariat per tal de definir els reptes que posteriorment ha hagut de resoldre l’alumnat. En el següent pas, els millors projectes de cada centre del Baix Llobregat han participat primer, en l’acceleradora dels projectes, que consisteix en 3 dies de feina intensos per perfeccionar i accelerar els projectes i, finalment, les presentacions finals del producte que es faran aquesta tarda. L'equip guanyador viatjarà a Berlín per visitar empreses innovadores i acceleradores empresarials. 

A través de reptes, els nois i noies han generat idees i han creat prototipus amb l’ajuda d’Innobaix i de l’equip de consultoria i tutors i, finalment, les empreses i ajuntaments participants en aquestes dues sessions han valorat i han donat suport a la millora de les idees aportades. 

En aquest projecte hi participen instituts, empreses i ajuntaments de la comarca, que han compartit tallers amb la voluntat de crear diàleg entre els diferents agents: l’administració, el món educatiu i les empreses, per tal que aquest territori sigui més innovador i guanyi competitivitat.