Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Portaveus dels grups municipals de #santjust valoren el #26J a @radiodesvern

L'endemà de les Eleccions Generals les persones portaveus dels Grups Municipals de l'Ajuntament de Sant Just Desvern han valorat els resultats obtinguts per les seves formacions als micròfons de Ràdio Desvern. Les dades de participació durant tota la jornada han estat inferiors a les de les eleccions del mes de desembre, arribant al 71,14%, 5,6punts per sota de la dels anteriors comicis.

ERC ha estat la força política més votada, amb un 20,65% dels vots (1.809). Respecte les anteriors eleccions, passa de tercera força al municipi a primera. Amb 40 vots menys, li segueix En Comú Podem que aconsegueix 1.769 vots i un 20,19%. També baixa una posició CDC. Mentre que als anteriors comicis la coalició DiLL va aconseguir un 21,2% dels vots, ara Convergència n'obté un 17,72% i se situa amb 1.552 vots com a tercera força al municipi. La quarta força ha estat el PP que passa de la sisena a la quarta força amb més representació, amb un augment del 3,41%, fet que li permet superar a Ciutadans i al Partit dels Socialistes, amb un total de 1.284 vots. Al PP li segueix, amb un 12,07% el grup polític de Ciutadans amb 1.057 vots. I per darrere, amb 2 vots menys, trobem el PSC que baixa una posició i se situa en aquesta ocasió, amb 1.055 paperetes, com a sisena força local. En les tres darreres formacions al municipi, se situen el partit animalista, PACMA, amb 136 vots; CERO-GV, Recortes Cero - Grup Verd, amb 27 i el Partit Comunista del Poble de Catalunya, PCPC, que ha aconseguit 7 vots. 

Segons Ràdio Desvern:

A Sant Just, com a primera força, i a Catalunya, com a segona, ERC aconsegueix 9 diputats. Manté, d'aquesta manera, el mateix nombre de diputats i diputades que als anteriors comicis. El portaveu a Sant Just, Sergi Seguí, s'ha mostrat content amb els resultats i ha destacat la tendència a l'alça de la seva formació.

En Comú Podem s'ha situat com la força més votada a Catalunya i la segona al municipi. Manté els escons aconseguits el 20D i envia al congrés 12 dels 47 diputats i diputades que li corresponen a Catalunya. A l'Estat, Units Podem finalment no ha aconseguit el "sorpaso" als socialistes i es queda amb 71 diputats, aconseguint 2 més dels que va obtenir Podem. Des de Movem Sant Just, el seu portaveu, Lluís Monfort, reconeix que esperaven un escenari millor. 

Convergència passa de ser la quarta força, en els anteriors comicis, a ser la tercera a Catalunya i aconsegueix 8 diputats. Al municipi, però baixa de segona a tercera. Des de la secció local del partit, la portaveu d'aquest, Laia Flotats, ha destacat la diferència respecte als resultats obtinguts i el que donaven les enquestes.

Els populars han estat la quarta força més votada al municipi, la cinquena a Catalunya i la primera a l'Estat. Encara sense majoria absoluta, amb 137 diputats, 6 dels quals a Catalunya, el portaveu del grup municipal, Enric Salvadores, s'ha mostrat satisfet per tots els resultats obtinguts. 

Ciutadans redueix el nombre de diputats. Passa de 40 a 32, quedant la 4 força al conjunt de l'estat i a la sisena a Catalunya, on aconsegueix 5 diputats. A Sant Just, com a tot el territori català, el partit retrocedeix una posició i se situa cinquè. El portaveu de Ciutadans a Sant Just, Guillermo Frances, tot i el descens, valora positivament els resultats i destaca l'estabilització del partit com a centre moderat.

Per últim, els socialistes que han aconseguit mantenir-se com a segona força més votada a Espanya amb 85 diputats, 5 menys que al desembre. D'aquest total, 7 provenen de Catalunya on ha quedat quarta força en retrocedir una posició i perdre un diputat. De la mateixa manera, a Sant Just també retrocedeix un lloc i se situa ara com a sisena força. Joan Basagañas, és el portaveu dels socialistes a Sant Just.

PODEU CONSULTAR ELS RESULTATS DE LES VOTACIONS A SANT JUST, PER COL·LEGIS I MESES, EN EL DOCUMENT ADJUNT.

RESULTATS_GENERALS_2016_1.pdf