Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

@diba posa #santjust com a exemple de bones pràctiques el pla de millora de passos de vianants

A l'apartat de xarxa mobal la Diputació de Barcelona ha destacat com a exemple de bones pràctiques el pla de millora de vianants que ha elaborat l'Ajuntament de Sant Just Desvern. 

Una de les principals responsabilitats i reptes de les administracions locals pel que fa a la mobilitat és la seguretat viària. Al llarg dels darrers anys, els accidents de trànsit s'han anat reduint però, en canvi, s'ha registrat un repunt de vianants morts o ferits per atropellaments. I, tenint en compte que el màxim risc per al vianant són les cruïlles de carrers a causa de la pitjor visibilitat i pel mateix disseny del pas de vianants, l'Ajuntament va encarregar un pla per analitzar l’estat dels passos de vianants del municipi.

Es van inventariar 639 cruïlles i 402 passos de vianants i a partir d'aquí es va redactar el pla de millora amb les prioritats per actuar a la xarxa viària en funció dels punts més urgents. 

La primera acció prevista per a l'any 2017 serà l'adequació de 47 passos de vianants existents a la xarxa viària principal amb un pressupost d'11.785 euros. També es començarà a millorar la visibilitat de 90 passos de vianants per valors de més de 13.000 euros. 

Podeu consultar tota la informació al web de la Diputació de Barcelona