Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

#santjust tanca el centre al trànsit de vehicles fins el dissabte 24 de setembre

Fins el dissabte 24 de març, de 10.30 fins al vespre, els vehicles no podran accedir als carrers Raval i Bonavista (des de Badó a Monistrol). En tota aquesta zona tampoc es podran estacionar ni vehicles ni motos, per la qual cosa s'habilitaran aparcaments per a motocicletes als carrers Mercat i Freixes i el comerç facilitarà tiquets de 2h d'estacionament gratuït per a l'aparcament públic del Mil·lenari.

Amb aquesta acció Sant Just s'adhereix al Dia Sense Cotxes en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. La pacificació i l'alliberament de vehicles d'aquestes vies a favor dels vianants anirà acompanyada d'activitats ciutadanes, com un punt per provar bicicletes elèctriques, oferta de productes al carrer del comerç de la zona, obertura de noves terrasses de bars i restaurants, espectacles, etc. Ràdio Desvern també participarà aquest matí amb una programa especial des de la zona restringida al trànsit. Aquesta tarda també hi ha previst un espectacle de màgia i per demà divendres 23 a la tarda, conta contes i xocolatada, així com un taller gratuït d'inspecció tècnica de bicicletes al Parador.

La Setmana de la Mobilitat finalitzarà diumenge 25 amb la Baixcicletada, la passejada en bicicleta que diferents municipis de la comarca organitzen des de fa 12 anys i que ha esdevingut un referent en l'àmbit català. El recorregut passa pel Parador a les 10.30h i finalitza amb una gran festa al Parc de Torreblanca.

Aquestes activitats, de caire més lúdic i que apel·len a la conscienciació ciutadana, se sumen a les que l'Ajuntament planifica i executa al llarg de l'any. En aquest sentit, per tal de millorar la mobilitat, en els últims mesos s'han habilitat 40 noves places per a bicicletes ubicades als diferents barris, s'ha millorat la visibilitat i seguretat dels passos per a vianants, 30 noves places d'estacionament per a motocicletes a la calçada per alliberar de motos les voreres, i s'ha aconseguit que els busos 157 o 63 també tinguin parada a M. Reverter/Indústria.

Altres actuacions en maxa són: la millora dels carrils bic (Reial, Indústria i Onze de setembre), que el 157 torni a tenir parada al metro de Collblanc (Travessera de les Corts) amb una nova terminal a Riera Blanca, la construcció d’una passarel·la per a bicicletes i vianants que connectarà Esplugues amb l’av. Diagonal, la creació d’un nou carril bici entre La Rambla i el pont d’Esplugues i d’un carril bici que connectarà Sant Just Desvern des del barri Nord amb Esplugues de Llobregat pel col·legi Alemany.

Properament també començarà a redactar-se el II Pla Municipal de Mobilitat Urbana, per la qual cosa l'Ajuntament crida a la participació ciutadana per replantejar i millorar l'espai públic amb les aportacions del màxim de persones possible.

Podeu consultar les activitats a santjust.cat i al documents adjunt.