Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

L’arquitecte i veí, Ricardo Bofill, pregoner de la Festa Major 2012

Entre el 2 i el 6 d’agost, Sant Just Desvern es tornarà a vestir de Festa Major. Enguany, el pregó anirà a càrrec del prestigiós arquitecte i veí, Ricardo Bofill i Levi. Al llarg de la seva trajectòria ha desenvolupat projectes de disseny urbà, grans infraestructures per al transport públic, equipaments culturals, esportius i comercials, habitatges i oficines. Des de fa molts anys viu i té el seu taller d’arquitectura a les sitges de l’antiga fàbrica Samson, al costat de l’edifici Walden-7, una de les seves obres civils.
El Nucli -el grup de joves emprenedors i implicats amb el poble que, a títol personal vol promoure i recuperar unes Festes Majors i de Tardor participatives i plurals- i diferents entitats han guanyat pes en l’organització d’aquesta festa.
En aquesta línia, el Club d’Esplai Ara Mateix organitza la jornada del primer dia de la festa a la plaça Verdaguer; el Centre d’Estudis Santjustencs té previst una peculiar passejada literària sobre les nevades de l’any 1962; al camp de futbol s’hi succeiran propostes musicals, lúdiques i festives i a altres espais del poble es faran tot tipus d’activitats adreçades a totes les franges d’edat, moltes d’elles tenyides de groc i blau com ja s’ha fet els darrers anys: els colors de dues colles rivals però amigues que participaran en diferents proves.
Hi ha determinades activitats lúdiques o d’esbarjo, una part del cost de les quals serà assumir per les persones usuàries. És el cas d’àpats com el del camp de futbol, el de la plaça de Camoapa o al berenar-ball per a la gent gran. Els diners que abans es podien destinar a aquestes activitats, ara són recursos per prioritats socials. 

Podeu consultar la programació clicant a: http://www.santjust.cat/agenda/diptic_festamajor_2012.pdf