Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Cinc nominacions de #santjust opten als Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat @CECBLL

El Cor Lo Pom de Flors, la Comissió de Morts i Desapareguts, l’Agrupació Sardanista Sant Just, Joan Gonzàlez i el Manel Ripoll i la Montserrat Rajadell pel Punt d’Informació mensual de la Penya del Moro són les nominacions que presenta Sant Just Desvern a la 9a edició dels Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat

El veí Joan González, director de Paral·lel 40 i el Documental del Mes, està nominat en la categoria Rosa Moragas i Duran d’Arts Escèniques; el Cor Lo Pom de Flors, en el Premi Joan Cererols i Fornells de Música. La Comissió de Morts i Desapareguts, liderada pel Centre d’Estudis, opta al Premi Llorenç Presas i Puig de Recerca; l’Agrupació Sardanista Sant Just, al Premi Pau Bertran i Bros de Cultura Popular; i el Manel Ripoll i la Montserrat Rajadell al Premi Josep M. Jujol i Gibert a la Preservació del Patrimoni Cultural. 

El Centre d’Estudis Comarcals convoca bianualment aquests guardons que reconeixen persones, entitats, institucions, col·lectius o empreses vinculades al Baix Llobregat que destaquin per les seves aportacions en diverses categories: les arts, el coneixement i la innovació; l’entorn i la sostenibilitat; i la cohesió social i territorial i el compromís cívic. Enguany s’hi han presentat 89 candidatures. Els guardons es lliuraran l’11 de novembre a Sant Joan Despí.

Des de la seva creació, han guanyat algun d'aquests guardons el poeta Joan Margarit, que va guanyar el premi Agna Canalias (Mestre de Literatura) l’any 2014; i l’actriu Clara Segura, que va obtenir el premi Personalitat Baixllobregatina de l’Any també fa dos anys.