Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Avui acte central del Dia contra la Violència Masclista a #santjust, davant el mur del respecte i art visual

L'alumnat d'Asproseat també ha posat el seu granet de sorra en el mur de respecte que Sant Just Desvern ha aixecat per rebutjar la violència masclista. Sabates de color vermell i llaunes amb missatges pengen del Parador com a símbol de la sang de les dones assassinades per aquesta xacra. Asproseat ha col·laborat pintant sabates i amb la instal·lació d'una imatge, amb taps reciclats, per dir no a la violència. 

El mur de denúncia ha estat possible gràcies a la col·laboració de les escoles públiques, el centre d'Asproseat, el Casal de Joves, JustDona i l'Associació d'Amics del barri Sud, a part de persones a títol individual que han deixat sabates al Parador durant aquests dies. La implicació de tothom és fonamental per trencar l'espiral de la violència envers les dones i el seu entorn familiar.

Demà 25 de novembre és l'activitat principal de la programació per commemorar el Dia Internacional contra la Violència Masclista, i es farà justament a l'abric de la intervenció artística del Parador on, a partir de les 19 h, es llegiran textos en clau de gènere amb acompanyament de ball i música a càrrec d'alumnat de l'Institut i es llegirà el Manifest contra la Violència Masclista. També està previst que una dona que està actualment al circuit d'atenció contra la violència adreci unes paraules al jovent assistent a l'acte. Tot seguit, a les 20 h, es projectarà la pel·lícula "Mustang" de la directora Deniz Gamze Ergüven al Casal de Joves. 

Dissabte serà el torn de les entitats esportives. El Volei, l'Hoquei i els Karts faran la lectura del manifest contra la violència durant la jornada de demà. I diumenge seguiran les activitats amb la participació de Sant Just a la marxa contra la violència, que organitza el Consell Comarcal del Baix Llobregat. Aquest any ha augmentat el nombre de municipis participants i la marxa finalitzarà al Parc de Torreblanca, on es llegiran els noms de les dones assassinades a mans de les seves parelles.

El dissabte 10 de desembre, tindrà lloc l'últim acte local contra la violència. L'Atlètic Club de Futbol té previst organitzar un partit de futbol femení i un vídeo en el que tohom està quiet, anomenat efecte “reto maniquí”. 

Podeu consultar la programació a santjust.cat