Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Fomento accepta la demanda de traspàs de la B23 feta per #santjust, Sant Joan i Esplugues per reformar el tram final

Els alcaldes de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà, de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, i l'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, es van reunir divendres amb el Secretari d’Estat d’Infraestructures, Júlio Gómez-Pomar, per exigir la reforma del tram final de l'autopista B23 i van expressar a Gómez-Pomar la urgent necessitat de transformar l’autopista B23 en una via urbana, en el tram de 5 quilòmetres des de Sant Joan Despí fins a la Diagonal de Barcelona. L’alta densitat de trànsit i el col•lapse diari que registra aquesta via d’accés a Barcelona des d’aquestes poblacions del Baix Llobregat requereix d’una actuació per tal de promoure una mobilitat més sostenible. El Secretari d'Estat d'Infraestructures va manifestar que el Govern Central veu “amb bons ulls” el traspàs del  tram de la B23 -al seu pas pels tres municipis– a la Generalitat i els ajuntaments.

En sortir de la trobada, els alcaldes i l’alcaldessa van assenyalar que ara s’iniciaran els estudis jurídics i tècnics per a la materialització d’aquest traspàs, que haurà de concretar-se en la signatura d’un conveni entre les parts. Això hauria de permetre iniciar les actuacions de la via plantejades des del món local per desenvolupar una reforma que vol humanitzar aquest tram d’autopista, fent-lo més permeable i apostant per una mobilitat urbana, amb la creació d’espais per a carrils bici, carrils pel transport públic i per a vehicles d’alta ocupació (BUS-VAO), així com zones verdes i espais per a vianants. L’objectiu final seria fer realitat el projecte presentat al març de 2015 en el marc d’un acord metropolità signat entre aquestes tres ciutats, a més de Barcelona i l’Àrea Metropolitana (AMB).

També van demanar al responsable d’infraestructures de l’Estat que es duguin a terme les actuacions pendents que afecten a aquesta via —com ara el carril BUS-VAO–, ja que en els 60 anys que porta en servei no s'ha fet pràcticament cap actuació de millora.