Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00
   
05/06/2014 - 12 ciutats espanyoles es reuneixen a #santjust en el marc de la xarxa temàtica de la RECE "La Memòria de les Ciutats"

Els dies 5 i 6 de juny, Sant Just Desvern acull la primera trobada de la xarxa temàtica "La memòria de les ciutats" per al període 2014-2015. Aquesta xarxa s'emmarca dins la Red Estatal de Ciudades Educadoras (RECE), de la qual Sant Just en forma part des de 1994.

Després d'haver participat en diferents xarxes al llarg d'aquests anys, ara Sant Just Desvern pren la responsabilitat de coordinar aquestes ciutats que reflexionaran al voltant del paper de les ciutats educadores en les polítiques de memòria i de gestió del patrimoni cultural i històric; així com analitzar exemples ... Continuar llegint


03/06/2014 - El Consell Municipal de les Dones de #santjust escollirà les delegades pel Congrés del Baix

Aquest dimecres, 4 de juny, es reuneix el Plenari del Consell Municipal de les Dones a la sala de sessions de l'Ajuntament. L'ordre del dia aprovarà noves incorporacions al Consell i farà el seguiment i avaluació de les accions dels últims mesos relacionades amb polítiques de gènere com són els actes commemoratius de sensibilització del 25 de novembre i del 8 de març i les activitats coeducatives en els centres escolars, entre d'altres.

Altres punts que es tractaran al Consell Municipal són els treballs d'elaboració del II Pla Municipal de Gènere i s'escolliran les delegades que assistiran ... Continuar llegint


03/06/2014 - El Butlletí municipal del mes de juny ja es pot consultar al web #santjust .cat

El Butlletí número 263, corresponent al mes de juny, ja es pot consultar per Internet al web municipal, i durant aquesta setmana la publicació en paper arribarà a les llars del municipi i als equipaments públics. 

La publicació recull articles en defensa de les competències i dels serveis públics gestionats pels ajuntaments i l'acte que es va fer a Les Escoles per commemorar els 35 anys d'ajuntaments democràtics, en el marc del qual el veïnat va poder signar i deixar missatges en una senyera en contra de la pèrdua i serveis locals. 

... Continuar llegint

03/06/2014 - La Biblioteca Joan Margarit de #santjust recomana pel·lícules i documentals sobre ecologia i medi ambient

En el marc del Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra el 5 de juny, la Biblioteca Joan Margarit ha elaborat una guia temàtica de pel·lícules i documentals sobre ecologia, medi ambient i amor per la natura.

El cinema, a més d’entretenir, pot ser una eina per crear consciència i defensar el respecte pel medi ambient. La llista de directors/es que han rodat sota aquest objectiu és àmplia. La guia recull pel·lícules per a públic adult, però també cinema al voltant d'aquesta temàtica per als més petits. 

Continuar llegint

30/05/2014 - El Ple proposa transferir més sostre de La Vall de #santjust al sector de Torreblanca

Amb els vots a favor de PSC, ICV, Junts per Sant Just i CiU, i l'abstenció del PP, es va aprovar la modificació de l'ordenança reguladora de la protecció de tinença d'animals de Sant Just Desvern per regular la prohibició de menjar o proporcionar alimentació de qualsevol tipusals porcs senglars o a qualsevol altre mamífer en estat de salvatge, sense l’autorització administrativa corresponent. És una mesura que han adoptat tots els municipis que formen part del Parc Natural de la Serra de Collserola per frenar la proliferació de senglars, els danys que causen a l'agricultura i jardins ... Continuar llegint