Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Deu dies d’intensa activitat envoltaran la celebració de Sant Jordi a #santjust

Aquest Sant Jordi, les tradicionals roses i els llibres hauran de compartir protagonisme amb un ventall d’activitats singulars i de ressò per a Sant Just Desvern.

El programa d’enguany s’iniciarà amb una exposició de bestiari al Celler de Can Ginestar el dijous 18, seguit del Correfoc el dissabte 20 i la celebració de la Diada a Can Ginestar el diumenge 21, amb paradetes de llibres i un tastet de diferents activitats culturals.

El dilluns 22 es farà la presentació de la Festa-Torneig Amics Joan Petit Nens amb Càncer. Un esdeveniment esportiu i solidari que lidera el Hoquei Club Sant Just amb la Fundació Joan Petit nens amb càncer i l'Ajuntament i que se celebrarà el 25 de maig; al voltant hi ha programades activitats per part de les entitats i col.lectius veïnals amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania i obtenir fons per lluitar contra aquesta malaltia en els infants. La presentació comptarà amb uns convidats d’excepció: el jugador del FC Barcelona, Éric Abidal que és  padrí de l’esdeveniment, i la plantilla del primer equip d'hoquei del FCB. 

El dimecres 24 es donarà pas a un acte de caire més emotiu i institucional. Es procedirà a posar el nom del veí Isidor Cònsul, a títol pòstum, a la sala coneguda com Les Golfes de Can Ginestar. La família del que havia estat editor i crític literari, ha convidat l’escriptora Carme Riera perquè presenti el seu darrer llibre. L’alcalde, Josep Perpinyà, destaca la qualitat humana de l’Isidor i agraeix a la família que hagi acceptat que la sala porti el seu nom. Per Sant Just Desvern, afegeix, és un orgull que un espai on es fan activitats culturals sigui batejada amb el nom d’aquest veí il·lustre que tant va fer per la llengua catalana i pel país.

I el divendres 26 d'abril, inaugurem el nou equipament Les Escoles, espai de formació. Durant l'acte es lliuraran els premis del 25è Concurs de Prosa i Poesia en Català i intervindran tots els serveis que tenen seu a l'equipament.

El dissabte 27 d'abril, el veí i poeta Joan Margarit participarà en la celebració del 10è aniversari de la Biblioteca que porta el seu nom.

El programa inclou una intervenció i mostra dels treballs de l'alumnat del Taller de PLàstica Carrau Blau, la presentació de la darrrera Miscel·lània publicada pel Centre d'estudis Santjustencs, teatre, música pel jovent i un concert de jazz. Es poden consultar a l’agenda i a www.santjust.cat

SJordi_13_ret.pdf