Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Aprovat el pressupost municipal per l'any 2014 al ple de #santjust d'ahir

El plenari de l'ajuntament ha aprovat inicialment el pressupost municipal per a l'any 2014 amb el vot favorable de l'Equip de Govern (PSC,ICV, Junts per Sant Just) l'abstenció del PP i el vot en contra de CiU i VD.

L'Equip de Govern va presentar a aprovació un pressupost prudent i moderat de prop de 22 milions d'euros, dels quals dos pertanyen a Promunsa, l'empresa municipal de l'habitatge.  En aquest pressupost es prioritzen els serveis socials, el foment de l'ocupació, l'educació, l'estalvi energètic i la inversió a la via pública; reflecteix partides pressupostàries per suplir serveis que es presten i que actualment no tenen prou finançament per part de l'administració que les presta, com és el cas de les beques menjador, que l'Ajuntament garanteix a les famílies que les necessiten.

La regidora d'Hisenda, Anna Torrella, va deixar clar que aquest pressupost està obert a modificacions que es puguin produir durant l'any derivades de les incerteses que el país viu degut a la crisi econòmica, de l'aplicació de la nova llei que afecta a les Administracions Locals de municipis de menys de 20.000 habitants com el nostre i de les aportacions de les administracions supramunicipals (Consell Comarcal, Diputació, Generalitat i Estat central). Durant l'any es podrà anar adaptant a les necessitats i als canvis que es vagin succeint com és el cas de les polítiques d'ocupació.

El pressupost consolidat inclou el de l'empresa municipal Promunsa que, al 2014, a banda de seguir amb la políitica d'habitatge públic, amplia  el seu àmbit d'actuació, com ara en la gestió d'estacionament regulat  i de l'enllumenat públic. 

Es va aprovar per unanimitat el reglament de funcionament intern de la Biblioteca Joan Margarit i el del Consell Municipal de Salut de Sant Just Desvern.

També es va aprovar amb l'abstenció del grups de CiU, PP i VD, l'acta d'atermenament -la delimitació del terme- amb el municipi d'Esplugues de Llobregat. Les darreres delimitacions de terme daten de l'any 1917 i ara s'estan actualitzant de manera generalitzada als municipis del nostre entorn. 

Sent el darrer ple de l'any, l'Alcalde i regidors i regidores van desitjar unes Bones Festes i un millor any 2014.

Podeu escoltar l'àudio del ple clicant a www.santjust.cat/ple

S'adjunta el document de la memòria del pressupost 2014 i l'acord del ple.

MEMORIA_PRESSUPOST_20142.pdf acord_plenari_pressupost.pdf