Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

L'Ajuntament de #santjust alerta d'una sèrie de falses trucades oferint serveis a domicili a persones grans

Aquests dies, veïnat de Sant Just Desvern ha rebut falses trucades en nom de Serveis Socials de l’Ajuntament, de l'ambulatori i de la policia, oferint-los serveis a domicili. Les trucades s'han fet principalment a gent gran i els oferien des de proves a casa de particulars per determinar les probabilitats que tenen de patir un ictus, fins a un pla de receptes a domicili o rehabilitacions a casa, o la instal·lació d'alarmes en nom de la Policia. 

L’Ajuntament de Sant Just alerta d’aquestes pràctiques fraudulentes i informa que, en cap cas, s'estan fent trucades des de serveis socials o la Policia per oferir aquest tipus de serveis. L'ambulatori també ha confirmat que no ofereixen plans ni serveis a domicili. 

Es recomana contrastar les trucades amb l'empresa o administració en nom de la qual diuen que presten el servei i, en cas que sembli sospitós, alertar la Policia o l'Ajuntament. En cap cas, però, s'ha de deixar entrar persones desconegudes a casa. 

Arran d'aquestes trucades, la Policia Local ja ha pogut identificar algunes persones que efectuaven aquestes trucades i que tenien antecedents. 

En període de vacances cal extremar les precaucions en tots els àmbits. Adjuntem un pdf amb consells per dur a terme a casa quan marxem de viatge.