Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Consens dels ajuntaments de Barcelona, Sant Joan Despí, Esplugues de Llobregat i #santjust per estudiar i treballar per la remodelació de la B-23

Els alcaldes dels ajuntaments de Barcelona, Sant Joan Despí, Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern han signat avui l'acord per a començar els treballs que comportaran  la remodelació de l'autopista B-23 en via urbana i la seva connexió amb l'Av. Diagonal. Els alcaldes Xavier Trias ,també president de l'Entitat Metropolitana de Barcelona,  Antoni Poveda, Pilar Díaz i Josep Perpinyà han explicat què comportarà aquesta gran obra per als municipis, com es guanyarà en mobilitat, connectivitat i les oportunitats que sorgiran a nivell econòmic i social.

Actualment la B-23 és una vida densa i dedicada exclusivament a vehicles motoritzats, no té vials laterals ni plataformes per al transport públic.  No hi ha accés per a vianants ni per a bicicletes, i per tant, impossiblita qualsevol tipus d'activitat urbana.

Per a Sant Just Desvern hi ha, a més, la impossiblitat de creuar i/o travessar la via, fent difícil, per exemple, l'accés a peu des del municpi a l'Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi.

Els primers estudis tècnics que ha fet l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) a instància dels municipis, busquen que l'actual autopista tingui un caràcter més similar a la Diagonal, convertint-la en una via urbana i com a perllongació de la Diagonal des del riu Besòs fins al riu Llobregat.  

Ara el que s'ha signat és un acord dels municipis afectats per tal d'encarregar els estudis necessaris que possibilitin aquesta obra d'envergadura, ja que es plantegen cobriments de la via en diversos trams, creació de nous espais públics de qualitat amb més zones verdes, millora del transport públic, millores de caire ambiental, accés més ordenat a la ciutat de Barcelona...  En definitiva i com ha explicat Josep Perpinyà, alcalde Sant Just Desvern, es tracta "d'un projecte de futur, estratègic i emblemàtic per a l'àrea metropolitana".

Aquesta obra de gran magnitud i dimensió s'ha de fer amb el consens dels ajuntaments i l'AMB i també amb  la Generalitat i el suport del Ministeri de Foment, actual gestora de la B-23.