Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

#santjust acull unes jornades obertes del Centre d'Estudis Africans sobre àrees protegides i biodiversitat

Els dies 14, 15 i 16 d'abril, Can Ginestar acollirà unes jornades sobre àrees protegides, biodiversitat i comunitats, organitzada pel Centre d'Estudis Africans i amb la col.laboració de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Ajuntament de Sant Just Desvern. L'objectiu de les jornades, és reflexionar i recollir models de les experiències de conservació del medi natural a l'Àfrica que, en els últims anys, segons l'organització, estan trencant amb el model conservacionista -que prohibeix qualsevol ús d'animals i plantes per part de la població local en espais delimitats-; actualment, països de l'Àfrica aposten per incloure a les comunitats en la gestió dels espais naturals i permetre un ús limitat dels recursos. 

Es presentaran ponències i experiències en parcs africans periurbans -propers a grans ciutats o concentracions de poblacions- semblants a làrea de Collserola. Tot i que la realitat social, econòmica, mediambiental i cultural és molt diferents, les persones organitzadores consideren que aquestes jornades afavoreixen la reflexió sobre els coneixements i les experiències en espais africans per elaborar i implementar polítiques de conservació a casa nostra. 

Les sessions, obertes a la ciutadania i amb servei de traducció simultània, es fan a la sala Isidor Cònsul i Giribet de Can Ginestar a partir de les 5 de la tarda els tres dies. 

La presentació anirà a càrrec del vicepresident de l'AMB, Jordi Portabella; l'alcalde de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà, i Rafael Crespo, secretari general del Centre d'Estudis Africans. 

S'adjunta un arxiu amb la programació de les jornades

Triptic_jornades_web_1.pdf