Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

#santjust: la comarca denuncia la falta de finançament del Servei de Control de Mosquits

Per prestar el servei de control de mosquits a la comarca es destinen poc més de 800.000 €, dels quals el Govern de la Generalitat ha de fer front a 600.000€ i la resta són les aportacions dels ajuntaments del Baix Llobregat, l’Aeroport i el Port de Barcelona. L'aportació de Sant Just per aquest concepte és de 10.000€. 

Ahir, el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Josep Perpinyà, va manifestar en roda de premsa que aquest servei només es pot mantenir establint un sistema de finançament estable a través d’un conveni amb la Generalitat de Catalunya, el qual s’està reclamant des de finals de 2014.

El Consell Comarcal, des d’on es presta el servei, reitera a la Generalitat les greus dificultats per desenvolupar la seva tasca davant la manca dels recursos i de  finançament estable.  

El servei de control de mosquits és un referent al país quan a prevenció i investigació. La situació és preocupant per la salut pública  més ara quan s’ha d’afrontar el tractament de noves espècies transmissores de greus malalties com el Zika, el Dengue o el Chikungunya. El Delta del Llobregat i el riu són tractats des d’aquest servei.