Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Aquesta tarda, a les 18.30h, Fòrum de residus per debatre com millorar la separació de residus a #santjust

Avui 9 de juny, a les 18.30h, s'iniciarà un procés perquè la ciutadania participi en el repte de com millorar la recollida selectiva al municipi. 

Cal replantejar el sistema de recollida actual?, com podem implicar les famílies que encara no separen els residus? com podem reduir l'ús del contenidor gris?, s'haurien de posar sancions a les persones que no separen els residus correctament? Aquestes són algunes de les preguntes que es posaran damunt la taula per debatre i proposar accions. 

Sant Just té un dels millors percentates de recollida selectiva de residus, però els darrers anys s'ha produït un estancament i una tendència clara a la baixa. L'any 2015 la separació de residus va ser d'un 51% (inclou recollida en contenidors, comercial i deixalleria). 

L'objectiu de Catalunya està fixat en el 60% per l'any 2020 i el d'Europa, en el 70% per 2030. És fonamental la implicació de tothom per augmentar la quantitat de recollida selectiva i assolir aquest índex que són de compliment obligat. 

En aquesta línia, l’Àrea Metropolitana ha engegat una campanya de sensibilització. La setmana passada una trentena de persones informadores van ser-hi a Sant Just Desvern per explicar la ciutadania, a peu dels contenidors, com hem de separar els residus. Paral·lelament, l'Ajuntament ha editat una guia explicativa de com separar correctament, dades de Sant Just, etc. Podeu trobar-la a santjust.cat

---------------------------------------

FÒRUM DE RESIDUS

Vine, informa't i dóna la teva opinió

9 de juny a les 18.30h a l'Ajuntament