Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Xerrades i tallers per promoure hàbits saludables entre infants i jovent en el Mes de la Salut a #santjust

Ja ha començat les 60 xerrades i tallers que es faran durant tot el mes de novembre a les escoles de primària i secundària de Sant Just Desvern. El Mes de la Salut, que promou l’Ajuntament, compta amb el suport de professionals de l’ABS de Sant Just, la Diputació de Barcelona, del servei de prevenció de drogodependències i d’un seguit d’empreses especialitzades.

Aquesta iniciativa, que arriba a infants de P-4 fins a jovent de 4rt ESO, pretén promoure els hàbits saludables, les relacions igualitàries, aprendre a decidir per un mateix evitant la pressió de grup, disposar de major coneixement sobre les conseqüències de les drogues o bé informació sobre sexualitat i relacions afectives. Interioritzar la necessitat d’una bona alimentació o bé saber mantenir relacions sanes amb el teu entorn són coneixements que poden ajudar a tenir una vida més plena. És important incidir en els col·lectius més joves, si es vol fer una bona prevenció i incidir en els hàbits familiars.

A Sant Just, i segons indicadors recollits en el Consell Municipal de Salut, les malalties amb més prevalença entre la població són la hipertensió arterial, les malalties reumàtiques, els trastorns d’ansietat, els episodis depressius i la diabetis, entre d’altres.

En 6 de cada 10 casos, la població de Sant Just utilitza els serveis de l’ABS, una xifra lleugerament inferior a la mitjana de Catalunya. Aquesta xifra varia en funció de l’edat. En població de 0 a 2 anys, la població atesa s’eleva fins al 90%, molt per sobre de la mitjana. I en canvi, baixa amb força quan la població supera els 15 anys, el 64%. La utilització de mútues privades és un dels motius d’aquest descens en la població adulta. En relació a l’ús dels serveis d’urgències hospitalàries, la taxa d’urgències també és inferior a la mitjana catalana, situant-se en el 53% a nivell local enfront del 57% a Catalunya.

S'adjunta arxiu amb més informació

Cartell_Activitats_Mes_Salut_2016.pdf